Foto's en filmpjes van de Magic - Magic Sailing, America's Cup experience

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Op 24 juni 2014 hebben we de Magic een ander kleurtje gegeven. Vanaf nu is ze oranje!!

Serendipity

De Magic is begin van het jaar 2013 toegevoegd aan onze vloot. Wij troffen de Magic te koop in Harlingen via Marktplaats en hoefden niet lang na te denken om het schip te kopen.
Oude beelden van de America's Cup spoelden door ons hoofd, terwijl we de eerste keer aan boord stapten. De vorige eigenaren spraken vol passie over het schip en dat sloeg al snel over op ons. Voor ons was dit een absolute serendipiteit (=het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders).
Maar voordat we ons definitieve "ja" gaven, wilden we natuurlijk nog wel het onderwaterschip bekijken. Niet dat dat heel veel had uitgemaakt, want we waren inmiddels al helemaal verkocht.
Het onderwaterschip bleek goed in orde, dus werd afgesproken dat we de Magic tijdens Paasweekend 2013 (30-31 maart 2013) zouden ophalen en via de Noordzee naar haar nieuwe ligplaats in Willemstad zouden varen. Al snel hadden we onze bemanning compleet en zijn we met familie en vrienden aan dit avontuur begonnen. Wel hadden we ons misschien een beetje vergist in het weer. Het was veel kouder dan verwacht en gehoopt. Beginnend met sneeuw schuiven en ijs scheppen zijn we van Harlingen naar IJmuiden gevaren. In IJmuiden hebben we overnacht. Een goede keuze, want iedereen was verkleumd. De spanning deed het bloed wel sneller stromen, maar de kou begon toch haar tol te eisen.
De andere dag zijn we verder gegaan naar Willemstad. Eindelijk, 's avonds om 21u00 waren op plaats van bestemming. Moe, koud, maar voldaan!
Toen we het schip kochten, werd ons verteld dat het nooit zou lukken om dit schip samen te zeilen. Het zou te bewerkelijk zijn. Eigenwijs als wij zijn, wilden wij dit zelf ondervinden. En dat was maar goed ook. Het bleek goed te kunnen om samen te gaan zeilen. De eerste keer dat we dit probeerden, was op de Noordzee onderweg naar Sail Vlissingen. De wind was erg gunstig en we gingen als een speer.  
Op 7 september 2013 zijn wij door Zeilschool Hellevoetsluis ingehuurd om met de Magic deel te nemen aan de Lichtplatform Goeree Race. Een wedstrijd vanaf Stellendam rondom het lichtplatform op de Noordzee en weer terug naar Stellendam. Dankzij de camera's aan boord van Gerard Jonker hebben we hier mooie beelden van. Ook de foto's, mede gemaakt door Lex Strijbos, zijn het bekijken waard. De start ging wat moeizaam, maar - zoals te zien op de beelden - de finish mag er wezen. In de tweede groep zijn we gestart om met een sneltreinvaart naar het lichtplatform te schieten. Nog voor het lichtplatform waren we alle schepen - inclusief de schepen die in de eerste groep gestart waren - voorbij. Even leken we die overwinning nog weg te geven door wat onhandige manoeuvres met de spinnaker, maar gelukkig.. de voorsprong bleek te groot. Een geweldig resultaat. De 1e prijs is te bewonderen in het clubhuis van W.S.V. Hellevoetsluis. Ido Nap heeft een mooi verslag geschreven over deze tocht. Dit staat ook bij ons gastenboek of lees het hier.

In juli 2014 zijn wij samen vertrokken richting Noorwegen om daar deel te nemen aan de Europeweek. Deze startte in Sandefjord en eindigde 5 dagen later in Oslo. Een geweldig evenement en een nog mooiere ervaring. Samen zijn wij vertrokken vanaf Willemstad (NB) en via de Noordzee langs de Deense westkust richting Noorwegen. Het Skagerrak overgestoken om in Kristiansand voor het eerst Noorwegen binnen te zeilen. We hebben vele soorten weer gehad onderweg; veel wind, geen wind, een spiegelgladde zee en golven van ruim 3,5 meter hoog. Fantastisch om dit samen mee te maken. Er waren nog 5 personen met het vliegtuig overgekomen om met ons deel te nemen aan de Europeweek. Aansluitend hebben we met in totaal 5 personen de Magic weer terug naar Willemstad gezeild. Een mooiere vakantie kunnen wij ons niet voorstellen!

Ook waren wij uitgenodigd om naar HISWA te water te komen in Amsterdam in september 2014. Wij waren uitgenodigd door de stand van "Zeilen" aan het steiger "boten met een verhaal". Wij hebben daar de historie van de Magic mogen vertellen en hebben leuke verhalen en ervaringen uitgewisseld met andere zeilfanaten en watersportliefhebbers.

Kortom: de zomer van 2014 was enerverend en vooral vol bijzondere ervaringen. En dat allemaal dankzij de Magic!

Voor meer foto's en filmpjes, houd deze pagina dan goed in de gaten. Regelmatig zullen we deze updaten om ook het nieuwste beeldmateriaal te delen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu